Piano & Antiek

Het verhuizen van piano’s, vleugels, kunst & antiek, alsmede andere kostbare spullen (men denke aan schilderijen of aquaria) eist een speciale aandacht. Gevoelig voor verandering in klimaat (luchtvochtigheid), veelal massief en de kwetsbaarheid in de afwerking mag niet onderschat worden.

Foto-carouselpaard.JPG
Foto-vleugel.jpg
Foto-schilderij-.jpg

Van Dam Verhuizingen bestaat al meer dan 170 jaar, vele (antieke) meubel stukken waren toen ook al aanwezig en werden ook dagelijks door onze voorvaderen perfect behandeld en vervoerd. Het vakmanschap, de kennis van het verhuizen van ook deze zaken is steeds weer overgedragen, zodat de ervaring voor het perfect omgaan gewaarborgd is.

Alvorens opdrachten uit te voeren wordt ter plekke de situatie bekeken en onderzocht welke opties in het verschiet liggen. Samen met de opdrachtgever worden de opties besproken en een vrijblijvende offerte gepresenteerd. Innovatief en oplossingsgericht zijn hier de sleutelwoorden ondersteund met de juiste materialen en uitgevoerd door de juiste mensen. De medewerkers van Van Dam Verhuizingen zijn arthandler.

Arthandler of kunstverhuizer zijn onderlegd in het herkennen van verschillende typen kunstobjecten, antiek en oudheden, het beoordelen van hun kwetsbaarheid, het hanteren en verpakken hiervan. Deze kennis stelt hen in staat vooraf de risico’s in te schatten, inzichtelijk te maken en goede voorlichting te verlenen van specifieke objecten binnen de verhuizing. Alleen het beste is goed genoeg voor uw kostbaarheden.

Foto-vleugelhoes.jpg
Foto-vleugel-in-kraan.jpg
Foto-China-kist.jpg

Praktijk voorbeeld van een vleugeltransport
De vleugel op bijgaande foto’s stond op de 1ste verdieping. Er was geen mogelijkheid om de vleugel via het trappenhuis naar beneden te brengen. Daar Van Dam Verhuizingen ook de beschikking heeft tot luchtgeveerde verhuiswagens voorzien van hijskranen, kunnen dergelijke opdrachten worden uitgevoerd.

Een ander voorbeeld, dat Van Dam Verhuizingen kan aantonen is het transportwaardig verpakken van carrouselpaarden. De producent verkoopt wereldwijd carrouselpaarden. Zowel de klant als de producent moet er zeker van zijn dat het unieke paard perfect verpakt wordt. Nadat de afmetingen bekend zijn, wordt er een op maat gemaakte kist gefabriceerd. Het paard wordt vakkundig verpakt met de juiste verpakkingsmateriaal en gaat op transport!

Foto-paard-1.jpg
Foto-paard-2.jpg
Foto-paard-3.jpg